SK Sains - Tahun 1 - Unit 1 - Kemahiran Saintifik - Latihan 2
Latihan Sains Tahun 1 ini membantu murid memahami kemahiran proses sains melalui pemerhatian terhadap Pisang X dan Pisang Y. Murid belajar mengenal pasti ciri-ciri seperti warna, rasa dan bau, serta membezakan antara makanan yang masih boleh dimakan dan sudah rosak. Lembaran kerja ini sesuai digunakan oleh guru sekolah rendah, ibu bapa atau tutor untuk mengajar Unit 1 – Kemahiran Saintifik (KSSR Semakan). Aktiviti ini juga menggalakkan murid berfikir secara kritikal, membuat pemerhatian, dan menyedari kepentingan deria dalam kehidupan seharian.
Latihan ini sesuai digunakan dalam kelas Sains Tahun 1 SK dan SJKC, sebagai latihan pemulihan, ulang kaji atau penilaian harian. Disediakan oleh Lobster Education, boleh dimuat turun dan dicetak dalam format PDF untuk penggunaan di rumah atau di sekolah.
sains tahun 1 worksheet, kemahiran proses sains, kemahiran saintifik tahun 1, pisang x pisang y, warna rasa bau, worksheet sains sekolah rendah, latihan sains tahun 1 kssr, lembaran kerja sains, lobster education, sains makanan rosak, deria manusia sains tahun 1
 

 
No comments:
Post a Comment